Γενικά

Βόλος: Η καλοσύνη των ξένων κήδευσε τα δύο αδέλφια που παρέμεναν άταφα από τον Αύγουστο

Οι μακρινοί συγγενείς τους που εντοπίσθηκαν δεν ανέλαβαν τα έξοδα κηδείας γιατί δεν είχαν δικαίωμα κληρονομιάς της περιουσίας τους – Ενα ζευγάρι που κάποτε είχαν βοηθήσει φρόντισε για την ταφή τους.

Απίστευτο τέλος είχε η υπόθεση των δύο υπερήλικων αδελφών που ζούσαν και πέθαναν μόνοι τους με διαφορά λίγων ημερών ο ένας από την άλλη και παρέμεναν άταφοι.

Η εφημερίδα Θεσσαλία του Βόλου είχε καταγράψει το δράμα δυο υπερήλικων, που βρέθηκαν σπίτι τους στο κέντρο της πόλης εγκαταλελειμμένοι και υποσιτισμένοι με την γυναίκα να φεύγει από τη ζωή στο τέλος Αυγούστου και να την ακολουθεί ο αδελφός της με δέκα ημέρες διαφορά. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κηδεία τους και έμειναν στο ψυγείο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια στον ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου. Παρά τις εκκλήσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου οι συγγενείς τρίτου βαθμού δεν ενδιαφέρθηκαν για την κηδεία και η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε.

Ένα ζευγάρι όμως από τη Βόρειο Ελλάδα βρέθηκε στο Βόλο, ανέλαβε τα διαδικαστικά και η κηδεία έγινε χθες, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ανθρωπιά.

Στις 28-8-2019 πέθανε η Μαρία Γκάργκα, ετών 99, ενώ στις 5-9-2019 απεβίωσε ο αδελφός της Απόστολος Γκάργκας, ετών 94. Αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από συγγενείς, το νοσοκομείο τους «φιλοξένησε» στον ψυκτικό του θάλαμο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα, λόγω στενότητας χώρου, τους μετέφερε στο ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου “Κούκος” του Δήμου Βόλου, όπου «φιλοξενήθηκαν» μέχρι και χθες.

Μετά από διερεύνηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Μάλιστα, για την μια θανούσα, είχε παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία εκκρεμούσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν συγγενείς τρίτου βαθμού, οι οποίοι μιας και δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα στην περιουσία που άφησαν πίσω τους τα αδέλφια, δεν ενδιαφέρθηκαν και για την φροντίδα μιας ανθρώπινης τελετής.
Μάλλον η ανθρωπιά σήμερα είναι αρκετά δυσεύρετη, χωρίς το αντίστοιχο αντάλλαγμα…

Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, έχει προβλέψει νόμιμη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις και αναλαμβάνει το κόστος της κηδείας, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ταφής. Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει στη διαδικασία. Το θέμα των δύο αδελφών που είχαν μείνει στα “αζήτητα”, γνωστοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Υπήρξε λοιπόν επικοινωνία μιας οικογένειας με την Διεύθυνση Κοιμητηρίων, η οποία δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα των δύο τελετών, καθώς και όλα τα διαδικαστικά. Σε μια από τις πολλές επικοινωνίες και στην ερώτηση αν είναι συγγενείς, απάντησε η γυναίκα που ενδιαφέρθηκε από την πόλη της Βόρειας Ελλάδας οτι «…κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, εμφανίστηκε η θανούσα σαν άγγελος….και με βοήθησε….».

Η ίδια θέλησε να «ξεπληρώσει» ένα χρέος
Η οικογένεια φρόντισε για τα πάντα -έξοδα και διαδικαστικά- και χθες ενταφιάστηκαν τα δύο αδέλφια στο κοιμητήριο.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα