Κοζάνη Τοπικά Νέα

Βραβεύτηκε η φαρμακοποιός Έλλη Λαμπρέτσα στο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας

Με το «Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Ανακοίνωσης» για την παρουσίαση του θέματος «Τσάγια του βουνού και άλλα, μικρός εθνοφαρμακολογικός περίπατος στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης (Δ. Μακεδονία)», βραβεύτηκε η -εκ Μικροβάλτου καταγόμενη- φαρμακοποιός και αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Έλλη Λαμπρέτσα στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνοφαρμακολογίας…

…με θέμα «Παραδοσιακή Θεραπευτική – Μύθοι και Αλήθειες», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11,12 και 13 Οκτωβρίου 2019, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Η Εθνοφαρμακολογία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την παρατήρηση, τον προσδιορισμό, την περιγραφή και την πειραματική έρευνα των φαρμάκων φυτικής, ζωικής και ορυκτής προέλευσης. Τα περισσότερα φάρμακα φυσικής προέλευσης ανακαλύφθηκαν ερευνώντας την παραδοσιακή χρήση τους στις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ελλάδα, απαντώνται περίπου 7.000 φυτικά είδη και υποείδη, πολλά εκ των οποίων χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά για αρκετά από αυτά δεν υπάρχουν σύγχρονες μελέτες σχετικά με τη σύσταση και τις φαρμακολογικές τους ιδιότητες.

Βασικός στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας (Ε.Ε.Ε.) είναι η καταγραφή, η μελέτη, η διάδοση και η αξιοποίηση της γνώσης σχετικά με τις παραδοσιακές θεραπευτικές χρήσεις των φαρμακευτικών φυτών.

2221 1910

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα