Το έργο που απεικονίζεται στην τοιχογραφία ανήκει στον Κτενιαδάκη Μανώλη, απόφοιτο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΔΜ. Έχει τίτλο «Παράθυρο στην τέχνη και την γνώση» και περιλαμβάνει συμβολικά στοιχεία, όπως τα βιβλία που συμβολίζουν την Βιβλιοθήκη και την ιστορία του τόπου, τον κρόκο που συμβολίζει τη φύση της περιοχής, το λουλούδι που συμβολίζει τη φιλοξενία, καθώς και στοιχεία που ενώνουν την τοιχογραφία με τον περιβάλλοντα χώρο.
Ήδη από τον Ιούνιο του 2018 κοσμούν δημόσιους χώρους της πόλης 6 ακόμη έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.
2 σχόλια
Αρκετά άβολη και επιπολαια παρέμβαση στο συγκεκριμενο σοκορο. Φάτσα κάρτα κεντρική πλατεία και γειτονικά του ισως πιο ομορφου κτιρίου στην πολη, θα περιμεναμε κάτι πιο διακριτικό και διαχρονικό τουλάχιστον όσον αφορά την επιλογή χρωματων (τα έντονα χρώματα ξεθωριάζουν γρηγορα στην έντονη ηλιοφάνεια). Καλό παράδειγμα προς έμπνευση το 4ων χρόνων σοκορο στη γωνία Γούναρη και Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη.
Ελπίζω να
Συμφωνώ απόλυτα, ξεχωρίζει έντονα από την εικόνα της πόλης, βγαίνει μπροστά αλλοιώνοντας το περιβάλλον. Η τέχνη είναι υποκειμενική και ελεύθερη, η αρχιτεκτονική όμως και η εικόνα της πόλης ορίζει πλαίσια τα οποία δημιουργούν ένα αποδεκτό από την πλειοψηφία περιβάλλον. Το Παράδειγμα της Θεσσαλονίκης είναι πετυχημένο γιατί αναγνωρίζει το “γύρω”. Ακόμα και ένα κάδρο στο σπίτι έχει συγκεκριμένη θέση…. Παρόλα αυτά είναι κάτι που ευτυχώς εύκολα διορθώνεται.