Lifestyle Tips

Ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein)

  • 10′

    Χρόνος

    Εκτέλεσης

  • Time d6fe746e13641e63dc0e9c0da7eb230708c0129cab57f601b82d3a64c7b0e560
    5′

    Χρόνος

    Ψησίματος

  • Portions 60eda5b0158a62ad65e6802af9dec44393550346271484915036f720697fd111
    4-6

    Μερίδες

  • Difficult 768f13140a052e299483f8d115a0c7c6e16d236a013e216205672a780371e1ea
    1

    Βαθμός

    Δυσκολίας

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο κρασί κόκκινο

1 πορτοκάλι

2 στικ κανέλα

1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

100 γρ. τζίντζερ

2 κλ. δεντρολίβανο

250 γρ. μέλι

50 γρ. κονιάκ

-Για το σερβίρισμα

1 στικ κανέλα

ρόδι

δεντρολίβανο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Glühwein

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.

Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα