LifestyleTips

Ζυμαρικά με ροζ σάλτσα

Συστατικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά, σπαγγετίνι Νo 10
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 800 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα βασιλικού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με μια  ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με τον χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και το νερό, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας με μια τσιμπίδα να μην κολλήσουν.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.

akispetretzikis.com

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα