Συστατικά
- 500 γρ. ζυμαρικά, σπαγγετίνι Νo 10
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 800 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- φύλλα βασιλικού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό, και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, σβήνουμε με τον χυμό ντομάτας, την κρέμα γάλακτος και το νερό, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας με μια τσιμπίδα να μην κολλήσουν.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα βασιλικού.
akispetretzikis.com