HighlightsLifestyleTips

Αφράτα Μηλοπιτάκια σε 5 λεπτά με γάλα Κοζάνης “Το Μαρκάτι”

Εάν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο σας έχουμε τα πιο αφράτα και νόστιμα μηλοπιτάκια με γάλα Κοζάνης “Το Μαρκάτι” σε 5΄!!Τα παιδιά τα λατρεύουν!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 2 μέτρια αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ φρέσκο γάλα Κοζάνης Το Μαρκάτι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 1/2 κτγ κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , το γάλα Μαρκάτι και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το μπέικεν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα.
  4. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  5. Ψιλλοκόβουμε 2 κόκκινα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 κτσ ζάχαρη και 1/2 κτγ κανέλα.
  6. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα.
  7. Παίρνουμε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής για cupcakes και την  αλευρολαδώνουμε.
  8. Σε κάθε θήκη βάζουμε το μείγμα του κέικ και από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κομματάκια μήλου.
  9. Το κάνουμε σε όλες τις θήκες και στρώνουμε ομοιόμορφα πατώντας τα ελαφρώς με το κουτάλι.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά στους 180 c

Τα αφράτα και πεντανόστιμα Μηλοπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι..Ιδανικά για όλες τις ώρες!!Μπορείτε να τα σερβίρετε με τον καφέ ή το τσάι σας!!

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα