Εάν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο σας έχουμε τα πιο αφράτα και νόστιμα μηλοπιτάκια με γάλα Κοζάνης “Το Μαρκάτι” σε 5΄!!Τα παιδιά τα λατρεύουν!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 200 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 2 μέτρια αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 80 γρ λιωμένο βούτυρο
- 100 γρ φρέσκο γάλα Κοζάνης Το Μαρκάτι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 2 κόκκινα μήλα
- 2 κτσ ζάχαρη
- 1/2 κτγ κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο , το γάλα Μαρκάτι και τις βανιλίνες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το μπέικεν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Ψιλλοκόβουμε 2 κόκκινα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 2 κτσ ζάχαρη και 1/2 κτγ κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα.
- Παίρνουμε μια φόρμα ζαχαροπλαστικής για cupcakes και την αλευρολαδώνουμε.
- Σε κάθε θήκη βάζουμε το μείγμα του κέικ και από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κομματάκια μήλου.
- Το κάνουμε σε όλες τις θήκες και στρώνουμε ομοιόμορφα πατώντας τα ελαφρώς με το κουτάλι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά στους 180 c
Τα αφράτα και πεντανόστιμα Μηλοπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι..Ιδανικά για όλες τις ώρες!!Μπορείτε να τα σερβίρετε με τον καφέ ή το τσάι σας!!