LifestyleTips

Ατομικά τσουρέκια πλεξούδα γεμιστά με σοκολάτα

Ατομικά αφράτα τσουρέκια με ιδιαίτερη πλέξη, γεμιστά με σοκολάτα που λιώνουν σε κάθε μπουκιά στο στόμα.

Το απόλυτο πασχαλινό γλύκισμα, με μια πλεξούδα μοναδική σε ατομικό μέγεθος ιδανική για κέρασμα, για δώρο που ενθουσιάζει τα παιδιά. Με τον ίδιο τρόπο/τεχνική μπορεί να γίνει όλη η ποσότητα ένα μεγάλο τσουρέκι, το μόνο που θα αλλάξει είναι ο χρόνος ψησίματος (θα χρειαστούν 10 λεπτά παραπάνω).

Για πιο σπιτικό και υγιεινό αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπιτική πραλίνα ή έτοιμη χωρίς πρόσθετα. Μυρωδάτο όπως ένα τσουρέκι οφείλει να είναι, όταν το ανοίγουμε ξεπλέκεται η πλεξούδα με τις ίνες να προβάλουν ενωμένες με τη σοκολάτα.

Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!

Ατομικά τσουρέκια πλεξούδα γεμιστά με σοκολάτα
Ατομικά τσουρέκια πλεξούδα γεμιστά με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

  • 120 ml ζεστό γάλα όχι καυτό
  • 8 γρ ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 320 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • 115 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, σε καρέ
  • 8 ΚΣ πραλίνα φουντουκιού
  • 1 αυγό για επάλειψη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Στον κάδο της κουζινομηχανής ρίχνω το γάλα και μέσα του διαλύω 1 ΚΣ ζάχαρη, τη μαγιά και αφήνω για 10 λεπτά.
  • Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλιας και σταδιακά το αλεύρι αναδεύοντας με τον γάντζο.
  • Τέλος προσθέτω λίγο-λίγο το βούτυρο και αφήνω να ζυμωθεί για 7 λεπτά ( ή 10 λεπτά με τα χέρια).
  • Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη, θα χρειαστούν περίπου 2-2,5 ώρες (για ζέστη μπορώ να προθερμάνω το φούρνο στη χαμηλότερη ένταση, να τον κλείσω, να ανάψω το φως και να βάλω τον κάδο εκεί).
  • Ξεφουσκώνω τη ζύμη τη ζυμώνω απλά και την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 30 x 40 εκ περίπου.
  • Βάζω διάσπαρτα κουταλιές-κουταλιές την πραλίνα και την απλώνω σε λεπτό στρώμα με τη σπάτουλα(αν χρειαστεί αφαιρώ γιατί θα ξεχειλίσει όταν την τυλίξω στη συνέχεια).
  • Διπλώνω τη μικρότερη πλευρά σε τρία ίσα μέρη σα φάκελο και κόβω σε οκτώ ίσα μέρη (για να το κάνω, κόβω πρώτα στη μέση, έπειτα κάθε μισό πάλι στη μέση και το ίδιο για άλλη μια φορά).
  • Παίρνω το ένα τμήμα, το τεντώνω απαλά και κόβω τρείς ίσες λωρίδες (όχι μέχρι το τέλος) αφήνοντας στην άκρη ενωμένες.
  • Τις πλέκω σε πλεξούδα, τις τυλίγω μετά σε ρολό και τις βάζω μια-μια σε ταψάκι για cupcakes καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σκεπάζω και αφήνω για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  • Σε μπολάκι χτυπάω το αυγό με 1 ΚΣ νερό και αλείφω με αυτό τα τσουρέκια.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 16 λεπτά περίπου.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ – ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Θερμίδες: 501kcal | Υδατάνθρακες: 61γρ | Πρωτεΐνη: 9γρ | Λιπαρά: 25γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 19γρ | Ακόρεστα λίπη: 1γρ | Χοληστερόλη: 74mg | Νάτριο: 130mg | Κάλιο: 245mg | Φυτικές ίνες: 3γρ | Σάκχαρα: 27γρ | Βιταμίνη A: 444IU | Βιταμίνη C: 1mg | Ασβέστιο: 74mg | Σίδηρο: 4mg

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα