LifestyleTips

Αυτό είναι το απόλυτο πιάτο για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας!

Το γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό της Οθωμανικής κουζίνας. Παραδοσιακά το γιουβέτσι ψήνεται σε πήλινο σκεύος τουρκικής προέλευσης, το οποίο είναι γνωστό με το ίδιο όνομα, ή στη γάστρα στο φούρνο.

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για ακαταμάχητο πολίτικο γιουβέτσι, διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει, που σίγουρα θα πλημμυρίσει το σπίτι σας με αρώματα εν μέσω της νηστείας της Μεγάλης Εβδομάδας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το πολίτικο γιουβέτσι είναι:

600 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
200 γρ. κριθαράκι
50 γρ. ρύζι μαύρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
ψιλοκομμένο βασιλικό
½ κουταλάκι μυρωδικά ξερά (μαντζουράνα, θυμάρι, δυόσμο)
100 γρ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί το έργον:
  • Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά, ρίχνουμε και το κριθαράκι μαζί με το ρύζι, στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και όλα τα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε για 15’.
    Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Μπορούμε να παραλείψουμε τη μυζήθρα για να έχουμε ένα νοστιμότατο νηστίσιμο πιάτο.

Πηγή: politika-fagita-alindakanaki.blogspot.gr/pontosnews.gr

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα