ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Δ. Μακεδονία: Ημέρα κινητοποιήσεων για φθηνή ενέργεια και θέρμανση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

Ημέρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για το αυξημένο κόστος στην ενέργεια και τη θέρμανση, είναι η Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, στη Δυτική Μακεδονία, καθώς συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, την ημέρα αυτή, σε Κοζάνη, Καστοριά και Γρεβενά.

Μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνονται:

  • Γενναία αύξηση των επιδομάτων θέρμανσης και κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων σε καυσόξυλα για τους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές και δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες.

Στην Κοζάνη η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:00, στην Κεντρική πλατεία της πόλης, με επιπλέον αίτημα την εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για την τηλεθέρμανση Κοζάνης, χωρίς αύξηση της τιμής της.

Στα Γρεβενά η συγκέντρωση, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί, στις 13.00, στην Κεντρική Πλατεία Γρεβενών. Σε κοινή ανακοίνωσή  τους 15 σωματεία, σύλλογοι και φορείς των Γρεβενών, εκφράζουν την αγωνία τους για το χειμώνα που έρχεται και για το πώς οι κάτοικοι των Γρεβενών θα καταφέρουν να ζεσταθούν και θα τα βγάλουν πέρα και αυτό το χειμώνα. Δεσμεύονται όλοι να αγωνιστούν, προκειμένου  να μην υπάρξει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση.

Στην Καστοριά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:30, μπροστά από το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, προκειμένου όλοι οι φορείς του Νομού για να διατρανώσουν, ως βασική και απαραίτητη ανάγκη, την παροχή ειδικής τιμής ή ενίσχυσης στην κατανάλωση ενέργειας για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις του νομού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Καστοριάς, κήρυξε στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Καστοριάς, από τις 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να διευκολυνθούν για να μετέχουν στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία, για το έντονο πρόβλημα του ακριτικού νομού σχετικά με τη θέρμανση, την ενέργεια και την ακρίβεια.

ertnews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα