Κοζάνη Τοπικά Νέα

Δ. Μακεδονία: Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει πολίτες σε ανάνηψη και απινίδωση

Τον τρόπο βασικής υποστήριξης ζωής σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, παρουσίασαν την περασμένη Δευτέρα, σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, οι διασώστες  του ΕΚΑΒ, Χρήστος Χατζής, υπεύθυνος του Τομέα Κοζάνης και ο Θωμάς Σαραφίδης, υπεύθυνος του Τομέα Πτολεμαΐδας.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Σάββας Γιασσάς, που μίλησε επίσης στο περιφερειακό συμβούλιο, τόνισε ότι το έργο του ΕΚΑΒ αποτελείται από τρεις πυλώνες, το επείγον, τις μαζικές καταστροφές και την εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση είναι ένα μεγάλο κομμάτι που ασχολείται το ΕΚΑΒ, είπε ο κ. Γιασσάς, τονίζοντας ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, από το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας έχουν γίνει 97 εκπαιδεύσεις, σε 493 ώρες και εκπαιδεύτηκαν, σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση, 1.933 πολίτες. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 26 σχολεία, στα οποία έγινε εκπαίδευση μαθητών της Γ΄ Γυμνάσιου και της Γ΄ Λυκείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα