ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Δήμος Κοζάνης: Διευκρινίσεις για το ζήτημα πληρωμής  των λογαριασμών ύδρευσης σε Άγιο Δημήτριο και Ρυάκιο

Ο Δήμος Κοζάνης, σε συνέχεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (22.08.2023), αναφορικά με το ζήτημα της πληρωμής των τιμολογίων ύδρευσης πόσιμου νερού (έτος 2012 και Α΄ εξάμηνο 2013)  από τους κατοίκους Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, λόγω εύρεσης εξασθενούς χρωμίου, διευκρινίζει ορισμένες λεπτομέρειες.
Συγκεκριμένα σημειώνεται, ότι η πλειονότητα των κατοίκων έχει ήδη ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στη ΔΕΥΑΚ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Επιπλέον, η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών (Αριθ.Πρωτ.:23091) σε έγγραφο των προέδρων των  Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου, σχετικά με τη διαγραφή των χρεών για το συγκεκριμένο διάστημα , αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατή η διαγραφή των λογαριασμών ύδρευσης με τις προσαυξήσεις αυτών στο χρονικό διάστημα έτος 2012 και Α΄ εξάμηνο του 2013, αλλά είναι δυνατή η έκδοση αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α., για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των πελατών της, χωρίς διαγραφή οποιουδήποτε μέρους της κύριας οφειλής».
Επισημαίνεται, ότι η απόφαση σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών που αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ληφθεί το 2020 από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κοζάνης.
Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα