ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Δήμος Κοζάνης: Πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατών/Οδηγίες προς πολίτες και εθελοντές

Εν όψει μιας ακόμη δράσης με δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατών από εθελοντές κτηνιάτρους που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης στις 22, 23 και 24 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Κτηνιατρείο στη Λευκόβρυση, υπό την αιγίδα και την πλήρη υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Tierarzte-pool», σας παραθέτουμε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

Πιο συγκεκριμένα:
-Τα ζώα να μην έχουν ταϊστεί την ημέρα της στείρωσης εκτός και αν δεν μπορούν να πιαστούν με άλλο τρόπο.
-Οι γάτες να έρχονται σε κατάλληλο και ασφαλές κλουβί μεταφοράς.
-Οι γάτες και οι σκύλοι πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικό / περιορισμένο χώρο για τουλάχιστον 24 ώρες από τη χειρουργική επέμβαση. Οπωσδήποτε να μην απελευθερώνονται εάν δεν έχει παρέλθει η δράση των αναισθητικών.
-Μετά τη στείρωση τα ζώα μπορούν να πιούν νερό εφόσον έχει παρέλθει η δράση των αναισθητικών. Μπορούν να φάνε μικρή ποσότητα φαγητού το βράδυ αν στειρώθηκαν νωρίς μέσα στην ημέρα.
-Σκύλοι: microchip, αντιλυσσικό εμβόλιο, τεστ για λεϊσμανίωση, αντιβίωση 2ήμερη, αντιφλεγμονώδη, αποπαρασίτωση για εκτοπαράσιτα (αμπούλα).
-Γάτες: microchip, αντιλυσσικό εμβόλιο, αντιβίωση 2ήμερη, αντιφλεγμονώδη, αποπαρασίτωση για ενδο- και εκτο- παράσιτα.
-Στα αδέσποτα ζώα που στειρώνονται τοποθετείται microchip και καταχωρείται στο Δήμο Κοζάνης. Υπάρχει δυνατότητα να υιοθετηθούν και να καταχωρηθούν στο νέο ιδιοκτήτη.
-Τα ζώα που στειρώνονται δεν χρειάζεται να λάβουν κάποια αγωγή τις επόμενες ημέρες εκτός και αν δοθεί άλλη οδηγία από τους κτηνιάτρους.
-Στους στειρωμένους σκύλους γίνεται τατουάζ κοντά στη χειρουργική τομή.
-Στις στειρωμένες γάτες γίνεται μικρό κόψιμο στο αριστερό αφτί (ή τατουάζ αν η γάτα έχει λευκά αφτιά).

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα