Lifestyle Tips

Δύο πέστο μυρωδικών για τις μακαρονάδες μας

Οι ποσότητες που σας δίνουµε φτάνουν για αρκετά µαγειρέµατα (περίπου για 1 βάζο 500 ml). Οσο πέστο περισσεύει το βάζουµε σε ένα βάζο, καλύπτουµε την επιφάνεια µε λάδι, που λειτουργεί µονωτικά, και το διατηρούµε στο ψυγείο για µελλοντική χρήση.

Υλικά

Για το πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη

  • 50 γρ. λιαστές ντοµάτες από βαζάκι, στραγγισµένες
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
  • 3 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • 50 γρ. σουσάµι
  • 80 γρ. Σαν Μιχάλη Σύρου ή άλλη γραβιέρα της αρεσκείας µας, τριµµένη
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για το πέστο δυόσμου

  • τα φύλλα από 3 µατσάκια δυόσµο
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδου
  • 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισµένα
  • 80 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία

Πέστο βασιλικού με λιαστές ντομάτες και Σαν Μιχάλη: Βάζουµε τις λιαστές ντοµάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, το λάδι και το τυρί στο µπλέντερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν και να αναμειχθούν. Προσθέτουµε αλάτι (µε µέτρο, καθώς το τυρί είναι αλµυρό), πιπέρι και το σουσάµι και ανακατεύουµε. Το τυρί µπορούµε να το βάλουµε κατευθείαν στα µακαρόνια.

Πέστο δυόσμου: Πολτοποιούµε στο µπλέντερ τα φύλλα δυόσµου, το σκόρδο και το λάδι, µέχρι να γίνουν ένας οµοιογενής πολτός. Προσθέτουµε τα κουκουνάρια και την παρµεζάνα, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε. Δύο κουταλιές της σούπας φτάνουν για να νοστιµίσουν ένα πιάτο ζυµαρικών.

 

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα