ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών ο λυράρης Θοδωρής Τοπαλίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών ο γνωστός λυράρης Θεόδωρος Τοπαλίδης. Ένας άνθρωπος της παράδοσης, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, ένας εξαιρετικός πατέρας. Φίλοι του χώρου τον αποχαιρέτησαν με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας τα καλύτερα και πιο συγκινητικά λόγια.

Ο Θεόδωρος Τοπαλίδης γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου το 1981 στην Πτολεμαϊδα, και μεγάλωσε στο χωριό Μανιάκι Φλώρινας. Οι πρώτες μουσικές του ανησυχίες έρχονται στην εφηβική ηλικία των 16 ετών. Ετσι εγγράφεται στα τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας που οργανώνει εκείνο το διάστημα ο Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου “Η Αμάσεια” με δάσκαλο τον γνωστό πόντιο λυράρη Κώστα Παναγιωτίδη για αρκετό χρονικό διάστημα. Στην πορεία και αλλάζοντας δάσκαλο παρακολουθεί για τρία χρόνια στη σχολή του Μιχάλη Καλιοντζίδη στο Δρέπανο Κοζάνης. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μεταναστεύει κι αυτός στην Γερμανία. Η ενασχόληση του με ποντιακούς συλλόγους ήταν σχεδόν καθημερινή καθώς ήταν λυράρης στους συλλόγους Φρανκφούρτης, Ρούσελσχαϊμ, Βισμπάντεν, Κρίσχαϊμ και Μαϊνταλ. Επιστρέφει κι αυτός στην Ελλάδα το 2007 και εμφανίζεται με τον αδελφό του Βασίλη Τοπαλίδη σε χορούς και εκδηλώσεις συλλόγων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα