Κοζάνη Τοπικά Νέα

Eνημερωτική – παιδαγωγική συνάντηση του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης αυτή την Τετάρτη

Το Γραφείο Β. Ελλάδας του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση  σας προσκαλεί σε ενημερωτική -παιδαγωγική συνάντηση του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Δίκτυο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης (Παντελή Χορν 2), από τις 18.00 έως τις 20.00.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” το 2020 και να υλοποιήσουν δράσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;”


Το “Κι αν ήσουν εσύ;” είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Υλοποιείται από τον Φεβρουάριο του 2015 σε πολλές πόλεις της χώρας και περιλαμβάνει:
Επιμορφωτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εμψυχωτές ομάδων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών,
Θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για μαθητές
Διαδραστικές παραστάσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη της τοπικής κοινωνίας
Δράσεις συνεργασίας ντόπιου και προσφυγικού μαθητικού και νεανικού πληθυσμού
Δίκτυα σχολείων
Ημέρες διάχυσης και φεστιβάλ Σχολείων


Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA). Όλες οι δράσεις προσφέρονται δωρεάν από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους θεατροπαιδαγωγούς και εμψυχωτές του προγράμματος.


Στη συνάντησή μας θα επιδοθούν και οι αναμνηστικές πλακέτες στους εκπαιδευτικούς των οποίων τα σχολεία συμμετείχαν στο «Κι αν ήσουν εσύ;» την περσινή σχολική χρονιά.


Σας περιμένουμε με χαρά για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε μεταξύ μας προβληματισμούς και ιδέες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο
email: antitsarb@gmail.com, τηλ.: 6976716064

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα