ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Γαστρονομικός πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Εξαιρετική η παρουσία του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ» στην εκδήλωση που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό & φορέας Πολιτισμού «Παρέμβαση» το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιανουαρίου με θέμα «Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας» στο Φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Ο σύλλογος Γρεβενιωτών με εισηγήτρια τη Θεοδώρα Γκουρτζιούμη παρουσίασε τοπικές γρεβενιώτικες συνταγές που επιμελήθηκαν και δημιούργησαν γυναίκες του χορευτικού τμήματος του συλλόγου. Παράλληλα τοπικές γεύσεις των περιοχών τους παρουσίασαν οι Σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος» από την Καστοριά, Σύλλογος Λάκκος τ΄ Μάγγαν από την Κοζάνη, Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας από τη Φλώρινα, Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμαν» από τον Πόντο και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης από τη Μικρά Ασία.
Την παρουσίαση έκανε η Δήμητρα Καράγιαννη, Υπεύθυνη των Εκδόσεων Παρέμβαση, Συγγραφέας, Φιλόλογος, Συνεκδότρια και Υπεύθυνη Δράσεων του λογοτεχνικού Περιοδικού και πολιτιστικού φορέα «Παρέμβαση».
Εισήγηση στην εκδήλωση είχε η Ματίνα Τσικριτζή – Μόμτσιου, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, Συλλογέας Λαογραφικού και Γλωσσολογικού Υλικού: «Η Εθιμική Γαστρονομία ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου».
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Ορχήστρα Παραδοσιακής & Λαϊκής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Επίσης ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ» θα συνεχίζει την παρουσία του και στην εκδήλωση της Κυριακής από τον ιδιο φορέα στην ίδια τοποθεσία στις 28 Φεβρουαρίου όπου το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς γρεβενιώτικους χορούς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα