ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Η Καλαμιά κέρδισε κόντρα στη συμπαράταξη των προθύμων στην άναρχη επέκταση των ΑΠΕ

Εκδόθηκε χθες η απόφαση των οριστικών ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης σχετικά με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στα όρια της ΤΚ Καλαμιάς η οποία δικαιώνει πλήρως τους κατοίκους και τον αγώνα τους και απαγορεύει την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού σε απόσταση 500 μέτρων από τα όρια του οικισμού.
Η απόφαση αυτή δείχνει περίτρανα ότι ο τρόπος που κάποιες εταιρίες και κάποιοι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες θέλουν να επιβάλλουν την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών σταθμών δεν είναι μονόδρομος και ότι η ασυδοσία και η αναρχία στην χωροθέτηση αυτών των εγκαταστάσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Συγχρόνως δείχνει ότι η οργανωμένη αντίδραση κατοίκων και φορέων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη εκ των προτέρων.
Η απόφαση αυτή σίγουρα αποτελεί σταθμό και δίνει νομικά ερείσματα για περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που πλήττονται από αυτές τις πρακτικές.
Η δημοτική αρχή Μαλούτα αφού ξεπούλησε αντί πινακίου φακής χιλιάδες στρέμματα δημοτικών εκτάσεων για την άναρχη κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων χωρίς κανένα σχέδιο καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της για τις αποφάσεις της που αφορούν την Καλαμιά, το Βατερό, το Μαυροδέντρι, τον Σιδερά και πολλές ακόμα περιοχές του Δήμου μας.
Η συμπαράταξη των προθύμων στην άναρχη επέκταση των ΑΠΕ, από διάφορες δημοτικές παρατάξεις, θα βρει απέναντι της την συμμαχία των πολιτών και η μάχη θα δοθεί τόσο στους λόφους και στα χωράφια όσο και στο δημοτικό συμβούλιο και στα δικαστήρια.

Η Καλαμιά δείχνει τον δρόμο!
Κοζάνη 18/08/2023
Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα