Lifestyle Tips

Η πιο εύκολη σοκολατόπιτα!

Υλικά για τη σοκολάτόπιτα

  • 2 ‏αυγά
  • 100 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 ml ‏ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ‏μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ‏κουβερτούρα υγείας (53%-55% κακάο), χοντροκομμένη

Υλικά για το γλάσο σοκολάτας

  • 125 ml ‏πλήρες φρέσκο γάλα
  • 125 γρ. ‏κουβερτούρα υγείας (53%-55% κακάο), ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου βάσης 26 εκ.
2.Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε καλά, σε μέτρια ταχύτητα, για 7-8 λ περίπου.
3.Αφήνετε το μίξερ.
4.Ρίχνετε το μπέικιν και σιγά σιγά, το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, απαλά, με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5.Λιώνετε σε μπεν μαρί του κουβερτούρα, τη προσθέτετε στο μείγμα και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
6.Ρίχνετε το μείγμα στη στρογγυλή φόρμα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Βγάζετε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει για 25-30 λ και τη μεταφέρετε προσεκτικά πάνω σε σχάρα.

 

Για το γλάσο σοκολάτας

7.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
8.Αποσύρετε, ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
9.Περιχύνετε με το μείγμα σοκολάτας τη σοκολατόπιτα πάνω στη σχάρα φροντίζοντας να πάει παντού.
10.Αφήνετε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβετε και τη σερβίρετε σκέτη ή με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα