Γενικά

Καιρός: Διήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα

Από σήμερα έως και το βράδυ της Τρίτης θα είναι η πιο σοβαρή φάση της κακοκαιρίας

Σε χειμερινό κλοιό η χώρα με την επιδείνωση του καιρού να συνεχίζεται με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες θα ξεκινήσει η εβδομάδα Πιο αναλυτικά:

Στη βόρεια Ελλάδα ,περιμένουμε λίγες βροχές. Η θερμοκρασία στους 8  βαθμούς και βοριάδες μέχρι 8 μποφόρ. Εξαιρετικά χαμηλές οι θερμοκρασίες στη Δυτική Μακεδονία, αναμένονται συνθήκες παγετού από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά. Βαρδάρης μέχρι 5 μποφόρ,ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς.

Από την άλλη μεριά λίγες βροχές αναμένονται   στο θεσσαλικό κάμπο και λίγα χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα στην Εύβοια και στη Μαγνησία.

Στην Αττική βροχές και λίγα  χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι μέχρι 8  μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 2 έως 8 βαθμούς.

Επίσης χιόνια περιμένουμε  στην ημιορεινή  Πελοπόννησο  και βροχές  στο ανατολικό Αιγαίο. Ο υδράργυρος στους 11 βαθμούς και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Επίσης λίγες βροχές   αναμένονται στις Κυκλάδες και στα  Δωδεκάνησα. Οι βοριάδες θα αγγίξουν τα 9 μποφόρ και το θερμόμετρο έως 10  βαθμούς.

Πηγαίνοντας προς την Κρήτη, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στα νότια θα βρέξει και θα χιονίσει στα ορεινά . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3  έως 11 βαθμούς.

Την Τρίτη προβλέπονται βροχές στα ανατολικά και νότια  , και χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο   θα αγγίξουν τα 9  μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία  θα φτάσει τους 7 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα και τους 10 βαθμούς στην κεντρική.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα