ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται την ώρα που η οικονομία καταρρέει – Καμία πρόσθετη μέριμνα για την ΠΕ Κοζάνης που βρίσκεται σε δεινή κατάσταση»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχε καταθέσει για την ανάγκη πρόσθετης στήριξης της ΠΕ Κοζάνης (26.10.20) και τους κλάδους εστίασης (14.10.20) και αυτοκινητιστών (11.11.20), δήλωσε

«Οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις μου για την αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων για την στήριξη της ΠΕ Κοζάνης, όπως και για τους κλάδους εστίασης και αυτοκινητιστών, είναι απογοητευτικές.

Παρατίθενται, με πανομοιότυπο τρόπο, τα μέτρα που ίσχυσαν σε όλη την χώρα, χωρίς καμία ειδική αναφορά ή πρόταση για την ΠΕ Κοζάνης ενώ, για τους αυτοκινητιστές αναφέρεται ότι θα απορροφηθούν από τις εργασίες αποκατάστασης. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ΄΄… θα προχωρήσει αν κριθεί σκόπιμο σε νέες πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων».

Ο αυτοθαυμασμός συνεχίζεται την ώρα που, με επίσημα στοιχεία, έχουμε την μεγαλύτερη μείωση της εργασίας από το 2013 (με την ίδια κυβέρνηση, άραγε τυχαίο;), την δεύτερη χειρότερη ύφεση στην Ε.Ε. για το τρίτο τρίμηνο με 11,7%, και την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση μισθών για τους εργαζομένους το 2020 στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα που έχει η κυβέρνηση, στοιχίζει στους πολίτες της ΠΕ Κοζάνης με εγκατάλειψη, αδιαφορία και περαιτέρω απαξίωση».

Η κ. Βέττα, θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στη Βουλή στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα