Χρόνος Εκτέλεσης 10′
Χρόνος Αναμονής 5′
Χρόνος Ψησίματος 12′
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος)
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2-3 κομμάτια μπέικον κομμένα στα 2 ή στα 3
- 1 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 πολύχρωμες πιπεριές (1 κίτρινη, 1 πράσινη, 1 κόκκινη)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 300 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 2 εκ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το αλάτι θα μαρινάρει και θα μακαλώσει το κρέας μας.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε καλά με πετσέτες κουζίνας το κρέας.
- Παράλληλα, βάζουμε το μπέικον στο μούλτι μαζί με τις πάπρικες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Ανακατεύουμε το κρέας με αυτή την πάστα.
- Μοιράζουμε το κρέας στα σουβλάκιατοποθετώντας εναλλάξ κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε πολύ ζεστό γκριλ με καπάκι γυρνώντας κάθε 2 λεπτά ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.
- Αλείφουμε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου και αφού τα γυρίσουμε 180 μοίρες τα ψήνουμε για 1 λεπτό.
- Αλείφουμε λίγη ακόμα σάλτσα πάνω στα σουβλάκια και ψήνουμε για ακόμα ένα λεπτό αφού τα γυρίσουμε πάλι τα πάνω κάτω.
- Αφαιρούμε από το γκριλ και αφήνουμε να ξεκουραστεί το κρέας για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.