Κοζάνη Τοπικά Νέα

Κοζάνη: αναμονή για το «Καραβάνι» από νταλίκες με σκουπίδια από το Αίγιο

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση στην επιχείρηση του δήμου, που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τον τίτλο «καθαρή Αιγιάλεια», αφού η μεταφορά εκατοντάδων τόνων απορριμμάτων, άρχισε, με προορισμό νόμιμο χώρο της Βορείου Ελλάδος.

ΝΤΑΛΙΚΕΣ
Χωρίς την παροχή καμιάς επίσημης πληροφόρησης προς τα ΜΜΕ, ο δήμος φαίνεται να υλοποιεί άτυπα την κυβερνητική απόφαση για διάθεση 15.000 τ. σκουπιδιών στο εργοστάσιο επεξεργασίας της Κοζάνης, με το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο νταλίκας ειδικών προδιαγραφών, να γίνεται, άνευ δημοσιότητας, το περασμένο Σάββατο.
Κατά πληροφορίες της «Π», ακόμα δύο νταλίκες ταξίδεψαν προς τη Δυτική Μακεδονία και χθες οι ρυθμοί μεταφοράς αυξήθηκαν σημαντικά, αφού πέντε συνολικά νταλίκες θα φύγουν γεμάτες με στερεά απόβλητα, σωρευμένων επί πολλούς μήνες.

ΑΦΕΡΗΡΙΑ
Αυτό που ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο είναι, ο τρόπος που ο δήμος έχει σχεδιάσει να καθαρίσει την περιοχή, αφού η εικόνα σε δρόμους, πλατείες, παραλίες κ.ά. δεν έχει αλλάξει ακόμα προς το καλύτερο, γεγονός που σημαίνει ότι μάλλον έχει επιλέξει, πρώτα ν’ αδειάσει ο επιβαρυμμένος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Τεμένης, αφού εκεί και μόνο μαζευόταν επί μήνες ότι προέκυπτε από την μικρή αποκομιδή.
Εφόσον στον ΣΜΑ απελευθερωθεί χώρος, τότε η αποκομιδή θα γίνει πιο συστηματική, με μεταφορά των σκουπιδών αρχικά εκεί και μετά με νταλίκες στη Κοζάνη.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Για την κοινωνία, ωστόσο, τίποτα δεν έχει αλλάξε ακόμα. Ο κόσμος αγωνιά και αναμένει άμεση αποσυμφόρηση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δύσπιστοι στένλουν καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας υγείας, ζητώντας παρέμβαση και προστασία, ενώ η εισαγγελία Αιγίου έχει δεχθεί αρκετές αναφορές και μηνύσεις.
Υπάρχουν όμως και οι πολιτικές καταγγελίες, οι οποίες πλέον επικεντρώνονται στο μεγάλο κόστος της μεταφοράς.

ΚΡΙΤΙΚΗ
Ο υπ. δήμαρχος Τ.Παπακωνσταντινόπουλος αντέδρασε δημόσια, κάνοντας λόγο για «οικονομική εξόντωση του δήμου», όταν από πλευράς του εμφανίζει τη λύση της Κυβέρνησης ως σημαντική επιτυχία, για να αντιτείνει πως πρόκειται για «επέλαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας», ενώ δεν κρύβει και το φόβο του για οικονομική εξόντωση του δημότη με αύξηση των δημοτικών τελών.
«Το Αίγιο είχε γίνει πόλη που δεν μπορούσες πια να ζεις. Δεν υπήρχε άλλη λύση από αυτή. Ας καθαρίσει ο τόπος, έτσι εξ’ ανάγκης, ας επιστρέψουμε στην κανονικότητα και μετά πρέπει να φροντίσουμε ώστε να μην πληρώνουμε τόσα πολλά για τη διαχείριση των απορριμμάτων» λέει στη «Π» η δημοτική σύμβουλος Μ. Τσουκαλά.

Γράφει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος
Πηγή : mobile.pelop.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα