ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Κοζάνη: Η τιμή των σωματιδίων PM2.5 ανέβηκε ξαφνικά άνω του 40 λόγω της μεταφοράς καπνού από τη μεγάλη φωτιά της Αλεξανδρούπολης

Οι δασικές πυρκαγιές οι οποίες είναι ενεργές στη χώρα μας έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά καπνού, που γίνεται αισθητός και στην περιοχή μας.

Ο καπνός που έχει καλύψει τον ουρανό αποτυπώνεται και στις μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης που πραγματοποιεί ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας .

Οι μετρήσεις γίνονται μέσω των τεσσάρων εγκατεστημένων αισθητήρων παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών στην πόλη της Κοζάνης από το 2022 στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης “Πιλοτικές ψηφιακές εφαρμογές έξυπνης πόλης για τον Δήμο Κοζάνης”.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης η τιμή των σωματιδίων PM2.5 ανέβηκε ξαφνικά άνω του 40, γεγονός που αποτυπώνει την κακή ποιότητα αέρα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα