Υλικά για νόστιμη ψητή πατάτα!
Θα χρειαστείς:
- 4-6 πατάτες για φούρνο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- τυρί τσένταρ σε κρέμα ή τριμμένο
- τυρί φιλαδέλφεια απλό
- κρεμμύδι
- μπέικον
- σχοινόπρασο
- 4 με 6 κουταλιές της σούπας λάδι ελιάς
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες στο φούρνο!
Ξέπλυνε πάρα πολύ καλά τις πατάτες, να φύγουν όλα τα χώματα, χωρίς να τις καθαρίσεις όμως. Θα ψηθούν με τη φλούδα τους! Στη συνέχεια κόψε 6 αλουμινόχαρτα, βάλε από μία πατάτα στο καθένα, άλειψε τες εξωτερικά με ελαιόλαδο, ρίξε πάρα πολύ λίγο αλατοπίπερο και τύλιξε τες.
Άναψε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και βάλτες μέσα για 20-30 λεπτά (αναλόγως και το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου). Μπορείς να τις τοποθετήσεις στη σχάρα ή πάνω σε μια επιφάνεια ψησίματος.
Όσο ψήνονται, κάνε προεργασία στα υπόλοιπα υλικά σου, καθάρισε το κρεμμύδι, κόψε το τσένταρ και το μπέικον σε τετραγωνάκια και ανέμειξε το σχοινόπρασο με τη φιλαδέλφεια.
Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, τις βγάζεις έξω πολύ προσεκτικά, γιατί τα αλουμινόχαρτα καίνε. Θα καταλάβεις, ότι έχουν ψηθεί, αν βάλεις μια οδοντογλυφιδα μέχρι τη μέση, περίπου, της πατάτας και δε βρίσκεις κάτι σκληρό στη διαδρομή.
Άνοιξε το αλουμινόχαρτο και πασπάλισε τις αχνιστές πατατούλες με τυρί, κρεμμύδι και μπέικον. Στην κορυφή βάλε φιλαδέλφεια και ρίξε από πάνω λίγο σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.