ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο κονιάκ
1κιλό φρουτο πλημένο κομμενο στην μέση με τα κουκουτσια του
1 κιλό ζάχαρη καστανη
2-3 κανέλλες
2-3 γαρύφαλλα
προεραιτικά αρμπαρόριζα μερικά κλωναράκια
1/2 λεμόνι μόνο το χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα κλέινω όλα μαζί σε ένα βάζο για 1 μήνα περίπου σε κλειστό ντουλάπι και σκοτεινό μέρος.. ανακοινω συχνα για να λιώση η ζάχαρη.. Δεν τα σουρώνω απλα βγάζω λικέρ όταν θέλω να σερβίρω και συμπληρώνω με κονιάκ.. όσο περισσότερο μένει όλο μαζι τόσο καλυτερη ζύμωση γίνετε και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.. (αν γίνει πολυ γλυκό προσθέτο και αλλο κονιάκ )
Xρήσιμες συμβουλές
● Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα. Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.
● Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.