EventsΚοζάνηΤοπικά Νέα

Με την ταινία “Bus Stop (1956) / Στάση Λεωφορείου” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης σήμερα Παρασκευή στις 9.00 μ.μ.

Με την ταινία “Bus Stop (1956) / Στάση Λεωφορειου” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ.
Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της 11/8.
Το Bus Stop είναι αμερικανική ρομαντική κομεντί ταινία παραγωγής 1956 σε σκηνοθεσία Τζόσουα Λόγκαν για την 20th Century Fox, με πρωταγωνιστές τους Μέριλιν Μονρόε, Ντον Μάρεϊ, Άρθουρ Ο’Κόνελ, Μπέτι Φιλντ, Αϊλίν Χέκαρτ, Ρόμπερτ Μπρέι και Χόουπ Λανγκ.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες ταινίες της Μονρόε, το Bus Stop δεν είναι ούτε μια ολοκληρωμένη κωμωδία ούτε ένα μιούζικαλ, αλλά μάλλον ένα δραματικό κομμάτι.
Ήταν η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίστηκε μετά τις σπουδές της στο Actors Studio της Νέας Υόρκης. Η Μονρόε όμως τραγουδάει ένα τραγούδι: το «That Old Black Magic» των Χάρολντ Άρλεν και Τζόνι Μέρσερ.
Το Bus Stop βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του 1955 (το οποίο με τη σειρά του επεκτάθηκε από ένα προηγούμενο, μονόπρακτο έργο Άνθρωποι στον άνεμο) του William Inge.
Η έμπνευση για το έργο προήλθε από ανθρώπους που γνώρισε η Inge στο Tonganoxie του Κάνσας.
Τη σεζόν 1961-62, το ABC προσάρμοσε το έργο και την ταινία σε μια τηλεοπτική σειρά με το ίδιο όνομα με πρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Μάξγουελ ως ιδιοκτήτρια του σταθμού λεωφορείων και του εστιατορίου. Στο επεισόδιο «Cherie», το οποίο ακολουθεί πιο στενά την πλοκή της ταινίας, η Tuesday Weld ερμήνευσε το ρόλο της Μέριλιν Μονρόε και ο Γκάρι Λόκγουντ εμφανίστηκε ως χαρακτήρας του Ντον Μάρεϊ.

Η υπόθεση του έργου.
Ο αθώος ροντέο καουμπόη Μπo ερωτεύεται την τραγουδίστρια του καφέ Cherie στο Φοίνιξ. Αυτή προσπαθεί να φύγει προς το Λος Άντζελες, αλλά την βρίσκει και την αναγκάζει να επιβιβαστεί στο λεωφορείο για το σπίτι του στη Μοντάνα. Όταν το λεωφορείο σταματά στο Grace’s Diner οι επιβάτες μαθαίνουν ότι ο δρόμος μπροστά είναι αποκλεισμένος. Μέχρι τώρα όλοι γνωρίζουν την απαγωγή, αλλά ο Μπο είναι αποφασισμένος να κάνει τη Cherie δική του.

Διάρκεια 1 ώρα και 36 λεπτά

Παραλειπόμενα
– Το Bus Stop ήταν η πρώτη ταινία που επέλεξε να γυρίσει η Μονρόε με νέο συμβόλαιο.
– Για τον ρόλο, έμαθε μια προφορά Ozark, επέλεξε κοστούμια και μακιγιάζ που δεν είχαν την αίγλη των προηγούμενων ταινιών της και παρείχε σκόπιμα μέτριο τραγούδι και χορό.
– Ο Τζόσουα Λόγκαν, γνωστός για το έργο του στο Μπρόντγουεϊ, συμφώνησε να σκηνοθετήσει, παρά το γεγονός ότι αρχικά αμφισβητούσε τις υποκριτικές ικανότητες της Μονρόε και γνώριζε τη φήμη της ότι ήταν δύσκολη.
– Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Αϊντάχο και την Αριζόνα στις αρχές του 1956, με τη Μονρόε «τεχνικά υπεύθυνη» ως επικεφαλής της MMP (Marilyn Monroe Productions, η εταιρεία παραγωγής ταινιών της), να λαμβάνει περιστασιακά αποφάσεις για την κινηματογραφία και με τον Λόγκαν να προσαρμόζεται στη χρόνια καθυστέρηση και τελειομανία της.
– Η εμπειρία άλλαξε τη γνώμη του Λόγκαν για τη Μονρόε και αργότερα τη συνέκρινε με τον Τσάρλι Τσάπλιν στην ικανότητά της να συνδυάζει κωμωδία και τραγωδία.
– Το Bus Stop έγινε εισπρακτική επιτυχία, κερδίζοντας περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια σε ενοίκια (έσοδα που καταβλήθηκαν στον διανομέα) και έλαβε κυρίως ευνοϊκές κριτικές, με την απόδοση της Monroe να επαινείται ιδιαίτερα. Το Saturday Review of Literature έγραψε ότι η παράσταση της Μονρόε «ουσιαστικά διαλύει μια για πάντα την ιδέα ότι είναι απλώς μια λαμπερή προσωπικότητα».
-Ο Μπόσλεϊ Κρόουθερ των The New York Times επαίνεσε τις κορυφαίες ερμηνείες, καθώς και τους Ο’Κόνελ, Έκαρτ, Φιλντ και Μπρέι.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα