ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Ο Γιάννης Καλπούζος παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα «Καλντερίμι»

Όλα ξεκινούν και πορεύονται σύμφωνα με όποιον ακοίμητο σπόρο φυτεύεις μέσα σου ή στον φυτεύουν. Ετούτος βαστά τα γκέμια σου και σ’ οδηγεί. Ανάβει τον πολυέλαιο της Θρησκείας, το φως της Πατρίδας, την πυρκαγιά του έρωτα. Πατά τη σκανδάλη του μίσους, της διχόνοιας, της προδοσίας, του φόβου, της εκδίκησης ή σε ρίχνει στα φτερά του τρελού αίματος της αγάπης.
Γιάννης Καλπούζος (απόσπασμα)
Σε τέσσερις σειρές, κλεισμένος ένας ολάκερος κόσμος!
Μάγος της γλώσσας, γκουρού της πένας, έξοχος μυθοπλάστης, λάτρης του ανθρώπου και της ζωής, ο κορυφαίος κι αγαπημένος όλων συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός, Γιάννης Καλπούζος Yiannis Kalpouzos, εμπλέκοντας αριστοτεχνικά μυθοπλασία και Ιστορία, μας οδηγεί για άλλη μία φορά με το Καλντερίμι του, σε ακόμα ένα συγκλονιστικό ταξίδι – μάθημα σ’ αυτήν, με τον γνωστό, υπέροχο, ελκυστικό τρόπο της έξοχης γραφής του!
Σε 561 σελίδες όλη η Ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης των 99 χρόνων! Σ’ ένα απίστευτο μωσαϊκό γλωσσών, κουλτούρας, Ιστορίας, φυλών (Έλληνες, Εβραίοι, Τούρκοι Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, φραγκοβαλεντίνοι) με τις διαφορετικές τους ενδυμασίες και μουσικές, από τα χαμαιτυπεία και τα καφέ σαντάν, από τους περιθωριακούς και παράνομους, στα σαλόνια και τους ήρωες, την αγνότητα και τον βούρκο, την αγάπη και τον έρωτα. Με παράλληλους βίους ανθρώπων που συναρπάζουν και παρασύρουν μοναδικά, σε κόσμους, αισθήματα, προβληματισμούς, σκέψεις και γνώσεις!
Ομολογώ, πως δεν ήξερα, τι να πρωτοσημειώσω όταν το διάβαζα….

Και ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ λοιπόν με τη σειρά μου ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, με την Τιμητική για εμάς Παρουσία σας, να περπατήσουμε …να περιπλανηθούμε μαζί στο «Καλντερίμι» του, μέσα από τα μάτια και την όμορφη ψυχή του!
Μετά Τιμής
Αγάπη Αμαραντίδου

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα