Υλικά για 4 άτομα
1 αυγό
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα γάλα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γ. baking powder
10 γρ. βούτυρο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Μ’ ένα κουτάλι τής σούπας, ρίχνουμε στο τηγάνι, 4 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, αραιά, έτσι ώστε να μην ακουμπήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε τα pancakes μας να ψηθούν και μολις φουσκώσουν και ροδίσουν, τις γυρίζουμε με μια σπάτουλα και από την άλλη μεριά. Όταν ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, τις βγάζουμε και οι τηγανίτες μας είναι έτοιμες.
TIPS
Σερβίρουμε τα pancakes με μέλι, μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού!!