LifestyleTips

Πατάτες γιαχνί με καλαμαράκια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδου
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 340 γρ. καλαμαράκι σε πικάντικη σάλτσα (2 κονσέρβες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
  • Τις βράζουμε  με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το καλαμαράκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι (δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από τη κονσέρβα είναι ήδη πικάντικη).
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα