ΚοζάνηΤοπικά Νέα

Πτολεμαΐδα: Επεμβάσεις στην σπονδυλικη στήλη με χρήση leaser στην Ορθοπεδική του Μποδοσάκειου

Χειρουργικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης χαμηλής επεμβατικότητας, ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή στην Ορθοπεδική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, για την αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης με τη χρήση δεσμίδας ακτίνων Laser, τις οποίες θα παρακολουθήσουν ιατροί Ορθοπεδικής και Νευρορχειρουργικής ειδικότητας από όλη την Ελλάδα.

Η  μέθοδος αυτή, έχει συγκεκριμένες ενδείξεις εφαρμογής, και αφορά σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού όλων των ηλικιών που πάσχουν από οξεία και χρόνια οσφυαλγία και ισχυαλγία επί εδάφους δισκοκηλών και σπονδυλοαρθροπάθειας, ενώ, τα πλεονεκτήματα της έναντι των ανοιχτών μεθόδων χειρουργικής θεραπείας αναφορικά με τις μικρές τομές δέρματος, είναι, η μηδενική απώλεια αίματος, η  ολιγοήμερη παραμονή στο Νοσοκομείο και η  ταχεία επάνοδος των  ασθενών στις συνήθεις δραστηριότητες τους.

Η Ορθοπεδική κλινική, στο πλαίσιο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, εξασφάλισε τα απαραίτητα κονδύλια και δημιούργησε της αναγκαίες συνθήκες σχετικά με την εκπαίδευση των ιατρών της για την εφαρμογή της διαδερμικής αντιμετώπισης των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης  χρησιμοποιώντας  ακτίνες laser  παράλληλα  με  την εκπαίδευση κι άλλων Ιατρών στη μέθοδο αυτή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα