Τοπικά Νέα

Σύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Ένας ψηφιακός μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας προστέθηκε στον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Καστοριάς, με δικό του διαγνωστικό σταθμό εργασίας με δίδυμες οθόνες υψηλής ανάλυσης, για ασφαλή διάγνωση και παράλληλη μείωση των ψευδώς υπόπτων ευρημάτων.

Πρόκειται για το πλέον σύγχρονο μοντέλο του κατασκευαστικού οίκου HOLOGIC των ΗΠΑ, που είναι εφοδιασμένο με το λογισμικό CAD (λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης) για την αναζήτηση ύποπτων περιοχών και την περαιτέρω διευκόλυνση της διάγνωσης. Παρέχει την δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης με τομοσύνθεση καθώς και τεχνικές 3D ψηφιακής στερεοστατικής βιοψίας με τις νεότερες τεχνικές λήψης, όπως αυτές της μαστογραφίας με σκιαγραφικά και άλλες πρωτοποριακές μεθόδους.

Ο μαστογράφος συνδέθηκε με το σύστημα ψηφιακής απεικόνισης (PACS) του νοσοκομείου, όπου αρχειοθετούνται και αποθηκεύονται ψηφιακά όλες οι απεικονιστικές εξετάσεις του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αντίγραφα από τις μαστογραφίες που έχουν πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο σε ψηφιακή μορφή (CD).

 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα